Kokerellen tot je een ons weegt

Kokerellen tot je een ons weegt ~ @MachtigeMuizenissen.nl
Uit eigen collectie

Maar hoe doe je dat? Echt, deze herfstmaanden lijkt het wel of het kookvirus voorgoed is ingeslagen als een bom bij mij. Iedere vrije minuut die ik over heb, spendeer ik aan het verzinnen van het ultieme Kerstmenu, met minstens drie voorgerechten, een spoom en koffie met likeurtje en sigaren met bonbons toe. En in de wetenschap dat we dat allemaal helemaal niet meer kunnen handelen, wegens te veel, is dat natuurlijk totaal overbodig.

Ik weet wel, dat mijn gewicht hier nu al danig van te lijden heeft. Want ik ga natuurlijk eerst al die voorgerechten, spooms en koffielikeurtjes uitproberen. Ja ik ben ook niet gek. Je moet wel weten wat je je gasten presenteert, natuurlijk.

Het is dan ook een heerlijke bezigheid. Gewoon aan de slag gaan met zo’n pakket verse groenten die nog niet voorgesneden zijn. Alleen al van het prepareren en snijden word ik helemaal ZEN.

En raak ik ook in conflict met mezelf, want wat is nu lekkerder: gevulde tomaatjes of gevulde rode paprika’s? En hoeveel lekkers kun je daar allemaal niet in verwerken? De mogelijkheden zijn zo divers, dat ik er bijna maar nog niet helemaal, nachten van wakker lig.

Van de week heb ik bovenstaande schaal uitgeprobeerd op twee uitstekend smakende varkenshaasjes, maar ja, dat mag natuurlijk ook een groot stuk fricandeau zijn. Of zelfs rosbief. Gaan we weer!

Het lekkerst vind ik dus de inkepingen die ik maak in het vlees, en die vul ik met kleine stukjes handgesneden knoflookpartjes. Zelfs nu ik het hier zo neerpen, loopt het water me in de mond. Voor de rest snij ik ook wat paprika, tomaten, winterpeen, en kruiden: zoals verse peterselie en tijm. En dat mieter ik allemaal in een ovenvaste schaal waartussen die overheerlijke varkenshaasjes prijken.

Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jouw ultieme Kerstgerecht. So shoot it in de reacties, hieronder.

Auteur: Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden:

banner webloggerlijst

Eén gedachte over “Kokerellen tot je een ons weegt”

  1. Haha, mijn vader deed dit ook. Speciaal een 7 gangen diner, omdat daar een spoom bij hoort. En die dan vooraf veelvuldig in allerlei smaken testen. Voor de kinderen ook nog alcoholvrij.

    Geen idee meer wat hij verder maakte, trouwens. Sorry
    Bij ons zal het wel gourmetten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: